Grassi Liest 2011: The Leipzig Buchmesse in the Grassimuseum

No sooner has the first frost of winter thawed. Up pops the Leipzig Buchmesse 2012.

And as every year the three Leipzig Grassi Museums have put together a varied, challenging and entertaining programme of readings.

Obviously amongst such a wide programme, favourites are a subjective matter. And so rather than discuss those that appeal to us; but may not appeal to yourselves. Here is the full list.

We’ll bring you more details on the individual works in the coming weeks.

Thursday March 15th

6:00 pm Reading with music “Liber amicorum: Gedanken über Musik, Literatur und Kunst” (Hochschule für Musik und Theater “Felix Mendelssohn Bartholdy)

6:00 pm Rudy Wiebe “Big Bear” (GRASSI Museum für Völkerkunde zu Leipzig)

7:30 pm Robert Löhr “Krieg der Sänger”  (GRASSI, Museum für Musikinstrumente der Universität Leipzig, Zimeliensaal )

8:00 pm Andreas Kieling “Durchs wilde Deutschland. Von den Alpen bis zum Wattenmeer”  (GRASSI Museum für Völkerkunde zu Leipzig)

9:00 pm Ingo Cesaro “Schatten der Engel”  Reading with organ music (GRASSI, Museum für Musikinstrumente der Universität Leipzig, Zimeliensaal)

Friday March 16th

10:00 am Brigitte Jünger “Käfersommer” (GRASSI Museum für Völkerkunde zu Leipzig )

12:00 Noon Marcel Feige  “I don’t have a gun – Die Lebensgeschichte des Kurt Cobain”  (GRASSI, Museum für Musikinstrumente der Universität Leipzig, Zimeliensaal)

4:00 pm Regine Kölpin “Die Lebenspflückerin” (GRASSI Museum für Angewandte Kunst)

4:30 pm Heiko Postma “In Radebeul auf fremden Pfaden” (GRASSI Museum für Völkerkunde zu Leipzig)

6:00 pm Hadschi Halef Omar im Wilden Westen (GRASSI Museum für Völkerkunde zu Leipzig)

7:30 pm Barbara Rütting “Was mir immer wieder auf die Beine hilft” (GRASSI Museum für Angewandte Kunst)

8:00 pm Birgit Lutz “Unterwegs mit wilden Kerlen. Eine Frau erobert die Arktis” (GRASSI Museum für Völkerkunde zu Leipzig )

Saturday March 17th

7:30 pm Hellmuth Karasek “Soll das ein Witz sein?” (GRASSI Museum für Angewandte Kunst)

8:00 pm Konzert “New Zealand String Quartet mit Sopran Madeleine Pierard” (GRASSI, Museum für Musikinstrumente der Universität Leipzig, Zimeliensaal)

Sunday March 18th

3:00 pm Christian Moser “Karl May – Die ganze Wahrheit” (GRASSI Museum für Völkerkunde zu Leipzig)

grassi liest 2012

Grassi Liest 2012

This entry was posted in Applied Arts, Ethnography, Folk Art, Leipzig Liest and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.